U okviru službene posjete Prijedoru, direktor misije USAID-a u Bosni i Hercegovini, Peter Duffy, obavio je sastanak sa lokalnim timom koordinatora IOM-a u Prijedoru.

Na sastancima se govorilo o tome šta je do sada urađeno u Prijedoru.

Predstavljen je projekat pokretanja dnevnog centra za djecu i mlade u Donjoj Ljubiji koji je u završnoj fazi.

Pored toga, govorilo se o projektima koji su u toku kao što su sala za ekstremne sportove u Prijedoru, izgradnja street workout parka, te pokretanje za Prijedor jedinstvenog Kreativno-edukativnog centra a koje finansira USAID, zajedno sa Britanskom i Italijanskom ambasadom u Bosni i Hercegovini te o daljim planiranim aktivnostima u Prijedoru.

Takođe, lokalni IOM tim iz Prijedora je gospodinu Duffy-u predstavio ostvarenu saradnju sa institucijama u Prijedoru, te je govoreno o načinima na koje grad Prijedor pruža podršku projektima koje provodi IOM.

Pored sastanka sa timom lokalnih koordinatora, gospodin Duffy se sastao sa tijelom roditelja odnosno forumom za podršku mladima u Prijedoru.

Članovi foruma za podršku mladima, koji su i sami bili dio radionica IOM-a, su gospodinu Duffy-u govorili o tome koliko su im bile korisne radionice i na koji način su oni iskoristili tehnike naprednog roditeljstva u realnom slučaju.

Priredio – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com